Tips voor je boekbespreking


Ga je een boekenbespreking houden? Of wil je een boekendoos maken over een van mijn boeken? Dat vind ik super leuk!

Onder het kopje 'over mij' kun je meer informatie vinden over mij als schrijfster. Onder het kopje 'boeken' vind je allerlei links naar mijn boeken en ook links naar de personen die de tekeningen in mijn boeken hebben gemaakt. Iemand die tekeningen maakt in een boek noem je een illustrator. En de tekeningen heten daarom ook wel illustraties. Bij het boek 'Groeten uit Kenia' is ook een kleurplaat die je kunt downloaden in de klas. 

 

Ik zie zelf als juf natuurlijk een heleboel boekenbeurten. En er zit echt verschil in. Mijn tips voor jou zet ik hieronder op een rijtje: 

   Tip 1: 

Kies een boek waar je helemaal dol op bent. Dan vertel je er vanzelf enthousiast over. Precies de bedoeling voor net dat puntje extra;)

  Tip 2:

Maak kleine stukjes tekst waarover je gaat vertellen. Schrijf de tekstjes in steekwoorden op kleine briefjes/kaartjes. Teken op de achterkant iets leuks. Deze briefjes kun je in je handen houden om er af en toe op te kijken. Zet het boek op een tafeltje zodat iedereen het goed kan zien. Kopieer een illustratie uit het boek en hang die in de klas.  Probeer uit je hoofd te vertellen en de klas een beetje in te kijken. Een powerpointpresentatie is natuurlijk ook leuk. Maak persoonlijke foto's van jou met je boek en laat die zien. 

   Tip 3:

Doe iets extra's. Kopieer een kleurplaat, deel een snoepje uit of verzamel in een doos spullen die met je boek te maken hebben. Aan de hand van de spullen kun je over het boek vertellen. Reken maar dat iedereen aan je lippen hangt. 

  Tip 4:

Een stukje voorlezen hoort er ook bij. Lees niet te lang voor. Een bladzijde is prima. En vertel even wat er komt. Oefen het voorlezen thuis! 

Heel veel succes en vergeet niet zelf ook te genieten!